Следвайте ни

Препарирана видра донесе 250 лв. глоба на хасковлия 

viber icon

250 лв. глоба отнесе хасковлия, който се опита да продаде препарирана видра онлайн, коята се оказа  екземпляр от защитен животински вид. Законът за биоразнообрзието забранява държането, убиването, продажбата и др. действия със защитени видове, коментираха от екоинспекцията.   

Подобни случаи се откриват по сигнали. Това е първата подобна глоба, налагана  екоинспекцията. Преди време санкции са налагани да защитена котка и птица, също препарирани. 

132 проверки на 129 обекта са извършили екоинспекторите през август. Дадени са 97 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 3 акта, наложени са 2 санкции и са издадени 3 наказателни постановления за 650 лв. Събраната сума от санкции, включително за предишни периоди, е 6 544 л

На „Зеления“ телефон са постъпили 25 сигнала, 17 от които за бедстващи защитени видове птици. Те са изпратени за лечение в Спасителния център за диви животни в Стара Загора. Оказана е помощ на 10 щъркели с различни наранявания.

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?