25
Следвайте ни

Премахват таксата за общежитията в Хасково 

viber icon

Да се премахне таксата от 25 лв. за ученическите общежития в Хасково, ще предложи на ОбС кметът Станислав Дечев. Приходите от нея са малки, с тях се покриват незначителни ремонти, сериозните се правят със средства от бюджета и програми. В същото време считаме, че безплатните общежития ще доведат повече ученици тук, които след като завършат образованието си ще останат в града.  Надяваме се безплатните общежития, обновените спортни бази и не на последно място новата специалност във филиала на Тракийски университет, да се окажат привлекателни, допълни кметът.  От тази учебна година във филиала се обучават студенти в специалността Рехабилитация и ерготерапия, към която има интерес. 

През тази година започна е тотален ремонт на общежитието на Езиковата гимназия. В сградата, ремонтирана през годините на парче, ще бъдат вложени близо 1 млн. лв., за да се превърне тя в по- добро място  за учениците. Стаите ще имат собствени санитарни помещения и други удобства. Освен сградата се ремонтират и спортните игрища за ОУ „Каравелов“, което е до общежитието, както и площадката на Математическата. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?