Следвайте ни

Прекратяват концесията на яз. „Светлина“ 

Концесионният договор за язовир „Светлина“ ще бъде прекратен едностранно от община Димитровград. Това предвижда докладна на кмета Иво Димов за предстоящото на 28 т.м. заседание на ОбС- Димитровград. Причината  са неплатени вноски за две години.

Концесионерът „Савов и син“ ООД не е плащал дължимото за 2018 и 2019 г. в размер на 16 824 лв. и лихви, които са 8 412 лв., става ясно от докладната.

Според Закона за концесиите и клаузите в договора, той  може да бъде прекратен едностранно. 

Общо 34  са докладните, включени в проекта за дневен ред на заседанието. Сред тях са такива, които касаят общински имоти, участие на общината в проекти, помощи за талантливи деца и др. Колко от докладните ще бъдат разгледани на това заседание, ще стане ясно следващия четвъртък.

 

Цанка Семерджиева

Редактор

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

С какво се топлите тази зима?