Следвайте ни

Прекратиха търг за автобусни линии в Харманли

Били установени нарушения при откриването и провеждането на обществената поръчка

viber icon

Кметът на Харманли Мария Киркова е прекратила  бществена поръчка за превоз на пътници, която бе обявена в началото на декември м.г. Причината са установени нарушения при откриването и провеждането й, които не могат да бъдат отстранени без да се променят условията, при които се обявена поръчката.

В края на м.г. общината обяви процедура  за обществен от превоз ва пътници  по 3 обособени  позици за следващите 5 години. Линиите са за селата от общината, а така същ и до Хасково, Димитровград, Пловдив и Стара Загора. Прогнозната стойност е 457 607 лв.

Решението  за прекратяване на поръчката е от 12 т.м., а срокът за обжалването му пред КЗК изтича тези дни. В мотивите си Мария Киркова посочва, че  според документацията, оценката на офертите се извършва на база предложената от участник цена ца един пътнико-километър, като съответно се избира предложилият най- ниската цена. Така обаче по никакъв начин не може да бъде придобита обективна представа за ценообразуването.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?