Следвайте ни

Прекратиха делото за двойното убийство в Козлец

Срокът за обжалване на прокурорското постановление изтече

viber icon

Наказателното производство за двойното убийство в село Козлец срещу Гюнай Мюмюн е прекратено с постановление на Окръжната прокуратура в Хасково. Срокът за обжалване вече е изтекъл, научи "Марица".

С решение на Районния съд 45-годишният Мюмюн е настанен за принудително лечение в специализирана психиатрична клиника за 6 месеца. След изтичането на този срок експерти ще трябва да се произнесат как да продължи лечението на страдащия от параноидна шизофрения мъж. Специалисти обясниха, че вариантите са 3. В зависимост от състоянието му, срокът за принудителното лечение в специализирана психиатрия може да бъде удължен. Ако има подобрение Гюнай или ще бъде настанен в обикновен диспансер за психично здраве, или ще бъде предаден на близките му, за да се грижат за него.

Както вече писахме, на 30 май м.г.  45-годишният Мюмюн застреля 44-годишната сисъпруга Фахтия Мехмед и 48-годишния им комшия Мехмед Мюслюм.

Гюнай гръмнал 3 пъти със законната си ловна пушка ИЖ. Патроните били бренекета. Два от изстрелите се оказали фатални. Фахтия била  повалена с ​олово в гърдите, а Мехмед е уцелен фатално в гърба. ​Изстрелите проехтели в 9.30 часа. Според жители на Козлец Мехмед изскочил на улицата да види какво става, тогава бил прострелян смъртоносно до оградата на къщата си.

И до сега Мюмюн се намираше в съдебното отделение на психиатрията в Ловеч с разпореждане на Окръжна прокуратура. Според направената експертиза, той не може да носи наказателна отговорност за двойния разстрел./Марица

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?