Следвайте ни

Преклониха се пред паметта на Васил Левски в Хасково

viber icon

Кметът на Хасково Станислав Дечев поднесе цветя пред паметника на Апостола на българската свобода Васил Левски.

По повод 148 години от гибелта на Дякона пред паметта и делото на Левски се преклониха областният управител д-р Стефка Здравкова, председателят на общински съвет Таня Захариева, командирът на военното формирование подп. Светослав Годинов, заместник областният управител Митко Петров, заместник-кметът Мария Вълчева, секретарят на общината Пламен Лечев.

"Днес се прекланяме пред делата на Васил Левски и си спомняме думите му. Казаното преди повече от век от Апостола, днес е особено актуално заради непрестанните опити за разединение на нацията ни“, каза Станислав Дечев. "За Отечеството работим, кажи ти моите кривици и аз твоите, па да се поправим и заедно да вървим“, са думите на Левски. Затова нека днес си признаем грешките, защото всеки греши, а напред можем да продължим единствено всички заедно“, подчерта градоначалникът.

Учениците от 1 "а" клас на СУ “Васил Левски“ също отдадоха почит пред паметта и делото на Апостола. Децата рецитираха стихове и поднесоха цветя. Те разказа, че знаят кой е Васил Левски и че всеки българин трябва да пази неговото свято име и дело.

Заради противоепидемичните мерки официална церемония в памет на Васил Левски не беше организирана, но паметникът му от сутринта беше обсипан с цветя от учениците от СУ "Васил Левски" и жителите на Хасково.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (2)

Василев

Василев

18.02.2021 | 18:48

На скоро прочетох едно стихотворение на поетесата Златина Великова Писмо до ЛЕВСКИ, което се нарежда редом до тези на Дамян Дамянов и Блага Димитрова.Чета и го препрочитам.Много истинско,за жалост. "Спи Дяконе!Не,се събуждай!"

Отговори
2 0
Василев

Василев

18.02.2021 | 17:21

Всеки един българин днес свежда глава пред подвига на Апостола.И би следвало да,си зададе въпроса "Затова ли отдаде живота си Апостоле?"Ще се обърне в гроба ако види до къде сме я докарали.Та ние и гроба му не знаем къде е. И защо винаги се публикува,че кмета и съпартийците му поднасят цветя- без значение партийната им принадлежност. Нека се покаже отношението на обикновения човек. Така мисля.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?