25

Представиха Областната стратегия за ромите в Хасково на международна конференция 

Областна администрация - Хасково участва в Международна интердисциплинарна научна конференция „Етнически и религиозни проблеми на Балканите: теория, практика и политики“. Форумът е  организиран  от Института за балканистика с Център по тракология „Проф. Александър Фол“ (ИБЦТ) към Българска академия на науките (БАН) в София и бе открит от проф. дюн Надя Бояджиева. 
В научния форум участваха както утвърдени учени, така и млади специалисти, докторанти от български и чуждестранни научни институти и университети, експерти от държавни институции. Той има както научна и теоретична насоченост, така и практико-приложна. Проблемите за запазването на етническото и религиозното многообразие, на културното и езиковото богатство на Балканите в контекста на съвременните процеси в региона ангажираха вниманието на учени и специалисти по темата от Австрия, Азербайджан, Босна и Херцеговина, България, САЩ, Сърбия, Италия, Унгария, Хърватия, Черна гора и др. Събитието се проведе хибридно, тъй като много от чуждите участници се включиха в него онлайн.
 Областна администрация Хасково бе представена от Анжелина Янева, младши експерт в Дирекция АКРРДС, която изнесе доклад на английски език за изпълнението на областната стратегия за интегриране и приобщаване на ромите. 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Българин

Българин

01.06.2023 | 16:14

В България всички мингяни, украинци,сирийци,турци, арменци са много добре . Посолствата чуждите в България и те са много добре разбират се и ние Българите сме добре .

Отговори
0 0

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?