Следвайте ни

Представиха книга за българските царици в Хасково

viber icon

Книгата „Първите дами на Средновековна България“ на проф. Пламен Павлов бе предствена в Хасково. 

Лично авторът пристигна, за да анонсира научното си изследване, което представя най-влиятелните и знатни български царици, оказали неоценима и до днес роля за развитието на Първото и Второто българско царство. 

Сред гостите на представянето бе и заместник-кметът на община Хасково Мария Вълчева бе 

„Средновековната българска история е изпъстрена с образи на владетели, военачалници, духовници и благородници, които завладяват въображението на съвременния човек. Макар и съвсем обяснимо, встрани от вниманието ни остава ролята на жената в тогавашното общество“, казват рецензентите на книгата на проф. Павлов. Тази книга дава отговори на редица любопитни въпроси като кой български цар е женен за французойка? Имал ли е Цар Симеон Велики дъщеря? Кои са господарките на Македония, Поморавието и Добруджа? Историческото проучване на българската история и царските династии от Средновековието дава отговори на тези въпроси в книгата „Първите дами на Средновековна България“. 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?