Следвайте ни

Предложение: Околовръстен път вади трафика от Хасково 

viber icon

Изграждането на околовръстен път, който да поеме огромния поток от транзитно преминаващи автомобили през Хасково, е сред проектите, които да бъдат включени като приоритетни в Плана за интегрирано развитие на общината за периода 2021-2027г. Предложението е на съветника Йозджан Мехмед.

Идеята за т.нар. Южна дъга, която да разтовари града  е от години, но така и не е реализирана.

Улиците на града не са предвидени за толкова интензивен поток от транспортни средства.  Ако те не влизат в града ще се намали и замърсяването на  въздуха, смята съветникът. 

Много са сигналите до редакцията ни за тирове в града. Някои от тях влизат, за да заредят на бензиностанция от международна верига, един от обектите на която е жилищен квартал. Така освен, че се замърсява въздуха, се създават и предпоставки за произшествия. Заради чакащи тирове на пътното платно, в локалното на бул. „Левски“ , останалите участници в движението нямат видимост в района на бензиностанцията, който е особено натоварен. Такива ситуации могат да бъдат предотвратени, ако тежкотоварни камиони не влизат в града. 

Планът за интегрирано развитие  е стратегически документ и важен инструмент за управлението на общината през следващите седем години и в започналия нов програмен период. 

От началото на годината на сайта на общината има анкета, в която граждани и организации могат да посочат кои са проблемите, които да бъдат решени през следващите 7 години. Сред тях са  атмосферният въздух, качеството на водата,  здравеопазването и др.  Вижте анкетата тук.

Предстоят още обсъждания на плана, преди да  бъде внесен в Общинския съвет. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

каунчо

каунчо

03.05.2021 | 23:50

Илюстративната снимка баш от центъра е много подходяща. Браво. Не десетка ами направо 11.11 е .

Отговори
1 0
Кореняк Хасковлия

Кореняк Хасковлия

03.05.2021 | 11:12

Съветнико Йозджан, това нещо е планирано още преди да се научиш да ходиш прав...не си приписвай заслуги

Отговори
7 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?