112

Предаваме на САЩ издирван за измами за $23 млн.

Да бъде екстрадиран в САЩ 59-годишният Метин Корос, издирван за измами за $23 000 000. Това реши Окръжен съд - Хасково. Темида постанови още Корос да остане задържан под стража до фактическото му предаване на американците. Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Пловдив в 7–дневен срок.

59-годишният мъж е с двойно гражданство - германско и турско. Той е обявен за международно издирване с червен бюлетин от Интерпол във Вашингтон. Беше задържан е на 28 септември на влизане у нас през ГКПП Капитан Андреево. 

Метин Корос е търсен за извършени в периода от юни до октомври 2018 г. престъпления чрез пощенска и банкова измами, а също и за пране на пари в Ню Джърси. Според властите в Щатите, Метин бил част от престъпна група. Чрез изпращане на лъжливи имейли, пощенски писма и съобщения заблудили служители на договорна компания на Министерство на отбраната в САЩ за рафиниране на петрол със седалище в Република Корея. За извършеното престъпление е предвидено по законите на САЩ наказание е затвор до 30 години.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?