Следвайте ни

Пребиха до смърт жена във Войводово

viber icon

Възрастна жена бе открита пребита до смърт в дома си в хасковското с. Войводово.   Полицията разпита децата на починатала- син и дъщеря, които според хора от селото имат спихични проблеми.

Възрастната жена е била  удряна с юмруци и ритници. Полицията извикал синът, който е заподозрян за убийството. Мъжът е психично заболяване,  за което е бил лекуван в болница.  В момента той е в хасковската психиатрия.  Заподозряна по случая е и дъщерята на убитата, която по- рано  днес също бе отведена.

71-годишната Златка Христозова живеела с децата си Аню и Женя  в къщата си в селото. Според съселяните й, тя е била малтретирана от години, но не искала да се жалва на властите. Те също не са сигнализирали за тормоза. Те разказаха още, че от къщата често сеа чували викове крясъци.Някои от родните им неу контактували със семейството.

По случая за назначени експертизи. Лошото е, че такива случаи зачестяват. Тъй като държавата не е способна да полага адекватни грижи за психично болните, близките им се спасяват както могат. коментираха жители на селото. Много са родетилите, които въпреки рисковете предпочитат да държат болните си близки у дома, вместо да ги оставят в социални заведения, където е известно, че грижите са неадекватни, допълват още те. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?