Следвайте ни

Правят три нови детски площадки за 25 хил. лв.

viber icon

МОСВ И ПУДООС предлагат за финансиране три проекта на обща стойност близо 25 000 лв.,  разработени в рамките на  Национална кампания "За чиста околна среда" 2018 г. от кметства и детски градини на територията на община Хасково. Това съобщиха от местната администрация. 
Единият от тях - "Озеленяване и възстановяване на зона за отдих в с. Динево", предвижда изграждане на нова детска площадка и зона за отдих в селото.
Другият проект - "Народен кът зелен рай" има за цел изграждане на зона за отдих и почивка в село Брягово, където жителите му да прекарват свободното си време в приятна обстановка. Проект "Обичам да играя и за чиста околна среда мечтая" на Детска градина по изкуствата в Хасково цели изграждане на положително отношение към природата у децата от най-ранна възраст под формата на игри и забавления.
От кметството припомниха, че през изминалата година бяха реализирани два проекта, финансирани от ПУДООС в рамките на Национална кампания "За чиста околна среда" 2017 г. Обновена бе спортната площадка на Ямача, където бе поставена гумирана настилка и нов мултифункционален спортен уред за фитнес на открито. В село Манастир се изпълниха дейности по благоустрояване, почистване и озеленяване на централния парк и мегдана, където бе изградена детска площадка за забавление на децата. През 2016 г. ПУДООС финансира още три проекта на кметства от община Хасково. Възстановени и реновирани бяха зоните за почивка и отдих в селата Малево,  Корен и  Гарваново./Марица

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?