Следвайте ни

Правят игрища с трибуни за 200 000 лв. в хасковско училище

viber icon

Започна мащабен ремонт на спортните игрища в СУ "Паисий Хилендарски“. Той  се извършва по Проект „Красива България“, проектно предложение "Подобряване на социалната инфраструктура“, съобщиха от кметството в Хасково. Стойността е 198 491, 06 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 4 месеца, уточниха още от местната администрация

Споразумението между общината и Министерство на труда и социалната политика за финансиране по проекта беше подписано на 14 февруари т.г. ​Строителните работи днес ​инспектираха заместник-кметовете Динко Тенев и Мария Вълчева, както и експерти от отдел "Строителство“ в ​общинската администрация.  

В ​училището се извършва ремонт на прилежащата инфраструктура, частично премахване, изграждане и поправяне на компрометирани монолитни стълбища и трибуни към спортни игрища. Също така се изграждат на нови подпорни стени. Ще бъд​ат ​положена нов​и бетонна настилка асфалтов​и настилк​и по игрищата, ситуирани в югоизточната част на имота.

"Предвижда се цялостно разрушаване и премахване на съществуващите бетонни трибуни и стълбищни рамене. Старата асфалтова настилка ще се фрезова, ще се изпълни битумен разлив и ще се положи нов асфалт. Ще се изградят нови трибуни, стълбищни рамена и подпорна стена с монолитна стоманобетонна конструкция", обясниха още от кметството.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?