112
Следвайте ни

Правят асансьор за COVID зоната в болницата на Димитровград

viber icon

Общинският съвет да даде съгласие за изграждането на външен асансьор за достъп до COVID зоната в МБАЛ "Света Екатерина" в Димитровград. Такава извънредна докладна за утрешното заседание на местния парламент е внесъл кметът Иво Димов. Проектът е на стойност 148 391,03  лв. с ДДС.

"Във връзка с подготовката на проектно предложение от страна на Министерството на здравеопазването и изпълнение на изискванията за допустимост, посочени в Насоките за кандидатстване от страна на УО на ОПРР, бяха разработени критерии за включване на лечебни заведения за болнична помощ. Като лечебно заведение, част от група III, е включена и МБАЛ "Света Екатерина" ЕООД. През юни 2021 г. община Димитровград внесе в Министерството на здравеопазването предложение за проект за изграждане на външен асансьор на болницата. С писмо от днес Министерство на здравеопазването информира Кмета, че предложените за финансиране дейности са допустими и ще бъдат включени в проектното предложение, което то изготвя по горецитираната процедура. Всички дейности, заложени в инвестиционния проект, следва да бъдат изпълнени и отчетени преди 31 декември 2023 г.", пише във внесеното до ОбС за разглеждане предложение.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Ай ся

Ай ся

29.09.2021 | 23:01

Ейй българския гении няма спирачки . Не стига , че крадат по клинични пътеки , Ами сега и от асансьори. Аз предлагам да смените външната изолация на ковид отделенията с каменна вата и на нея да залепите италиански мрамор .

Отговори
0 0
Правят

Правят

29.09.2021 | 20:38

Комисионни!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?