Следвайте ни

Правителството даде 7.7 млн. лв. за 50 дка парк и улици в Хасково

viber icon

Нов парк на площ около 50 декара предстои да бъде построен в централната част на Хасково. Той е в района на някогашните казарми зад ДНА. Това стана възможно след днешното отпускане с постановление на кабинета на 7,7 милиона лева за проекти на община Хасково, съобщи кметът Станислав Дечев.

Още като областен управител на Хасково Дечев бе в основата на безвъзмездното прехвърляне на опразнения имот от МНО на общината. В района е и паметника на легендарния Десети пехотен Родопски полк. Още от миналия кметски мандат има обществена поръчка, избран изпълнител и идеен проект.

 „С 3,9 милиона лева от отпуснатите средства ще бъде финансиран първият етап от изграждането на парка. Предвидени са зелени площи с нови растителни видове, 2 големи детски къта, площадка за тротинетки, фитнес на открито, езеро с фонтан“, уточни градоначалникът. Той допълни, че е възможно да има дофинансиране с още до 1 милион лева от общината, след като бъде готов окончателния работен проект. 

Зоната ще бъде свободна от заведения за обществено хранене.
Името на новия парк най-вероятно ще бъде избрано след обществено обсъждане. Във втория етап на парковото строителство се предвижда изграждането и на многофункционална постройка с прилежащи пространства, като прогнозната стойност е към 5 млн. лв., а финансирането ще се търси допълнително.
 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Хасково

Хасково

10.12.2020 | 11:11

Многофункционална постройка? Това е второто,а първото може ли да се познае колко пари ще се откраднат.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?