Следвайте ни

Пръскат за четвърти път срещу кърлежи и комари в Димитровград

viber icon

Четвърта за годината дезакаризация срещу кърлежи, имаго и ларви на комари на улични дървета, храсти и озеленени площи планира да извърши община Димитровград в 5 последователни дни от тази събота до четвъртък другата седмица. Това съобщиха от кметството.

Първо ще се извърши обработката на тревни площи против кърлежи в събота, понеделник и вторник. После - в сряда и в четвъртък, ще е третирането срещу комари. Пръскането ще е по график късно вечер.

В тревните площи и в учебните заведения ще бъдат поставени табели, които ще информират гражданите за деня на пръскане и карантинния срок.

Изпълнител на услугата  е “Пест ​Корект“ ООД - Пловдив. Препаратът против кърлежи е ​"Сайръс" 10 ЕВ с карантинен срок 24 часа.
Против имаго на комари ще се третира с "Цитрол" 10/4 УЛВ, а ларвите на комари ще бъдат морени ​с "Димилин" 2 ТБ с карантинен срок 24 часа.

Графикът за пръскане :

21.август (събота) – тревни площи в дворове на детски градини и учебни заведения на територията на общината.

23 август (понеделник) - тревни площи в междублокови пространства на територията на града, както и трите големи парка, стадионите, и гробищни паркове.


24 август (вторник) – тревни площи в трите квартала "Мариино", "Черноконево" и "Изгрев".

25 ​август (сряда) – улични дървета, храсти и озеленени площи в междублокови пространства на територията на града, покрай дворове на детски градини и учебни заведения, както и трите големи парка, и стадионите.

26 август (четвъртък) – улични дървета, храсти и озеленени площи в трите квартала "Мариино", "Черноконево" и "Изгрев".

При неблагоприятни метеорологични условия  е възможно график​ът да се промени .

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?