25

Пръскат срещу комари в Хасково на 8 и 9 юни 

Ларвицидна обработка срещу комари с препарата ДИМИЛИН 2 ТБ ще бъде извършена в заблатени територии- малки водоеми и напоителни съоръжения в покрайнините на града, съобщиха от Община Хасково. Ще бъдат обработени 12 безоточни микроязовира и два основни напоителни канала, преминаващи през вилна зона Кенана и северно от жп гара Хасково. Обработени ще бъдат всички зелени зони на града, в това число големите паркове Кенана, Ямача и по поречието на реката по бул. „Илинден“. 
ДИМИЛИН 2 ТВ са водоразтворими таблетки за унищожаване на ларвите на насекомите. Препаратът не застрашава пчелите и пчелните семейства от отравяне и е напълно безвреден за земноводни и риби. Той не влияе на възрастни организми. Препоръчително е да се ограничат пчелите от паша за период е 7 дни след прилагане на препаратите
Продължават и периодичните обработки срещу възрастните форми на комари и други насекоми. Тези дейности ще бъдат извършени през нощта с препарат ЦИТРОЛ 10/4 УЛВ. 
На 8 юни  ще бъдат обработени площи в парк Кенана и река Хасковска, а на 9 юни  парк Ямача и малката река на бул. „Илинден“.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?