25

Пръскат срещу комари през уикенда в Хасково 

Повторна ларвицидна обработка срещу комари с препарата ДИМИЛИН 2 ТБ ще се извърши на 28 и 29 май , съобщиха от Община Хасково.  Площите, подлежащи на обработка, са заблатени територии-малки водоеми и напоителни съоръжения, намиращи се в покрайнините на града. На обработка подлежат 12 безоточни микроязовира и два основни напоителни канала, преминаващи през вилна зона Кенана и северно от ЖП гара Хасково. Обработени ще бъдат всички зелени зони на града, в това число големите паркове Кенана, Ямача и по поречието на реката по бул. „Илинден“. 

ДИМИЛИН 2 ТВ са водоразтворими таблетки за унищожаване на ларвите на насекомите. Това вещество НЕ застрашава пчелите и пчелните семейства от отравяне и е напълно безвредно за земноводни и риби. 

Успоредно с тези дейности, продължават периодичните обработки срещу възрастните форми на комари и други насекоми. За тях ще бъдат употребени биоциди, включени в списъка с разрешените за употреба в България биоцидни препарати. Периодът на действие на тези препарати е 24 часа. 

Общината информира всички пчелари, че за периода на действие на препаратите, е препоръчително да ограничат пчелите от паша!

Прилагането на препаратите се извършва от лицензирана за тази дейност фирма. Контролът се осъществява от отдел „Екология“ в община Хасково.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?