Следвайте ни

Пръскат против комари, кърлежи и бълхи от 5 до 8.30 ч. в Хасково

За първи път ще бъдат обработени с топъл аерозол и речни корита

viber icon

В община Хасково започва пръскане срещу комари от сряда - 20 май, съобщиха от кметството. Това ще става  от 5 до 8​.30 часа.

Препаратът, с който ще бъдат обработени зелени площи и места, където се събиратлетящи и пълзящи насекоми, е АЛФАЦИП 60 СК. Той е доказано ефективен инсектицид срещу мухи, комари, хлебарки, кърлежи, бълхи, мравки. Карантинният период на обработените площи е 24 часа. Последействието на препарата е 20 дни, уточниха от местната администрация. 

В сряда пръскането ще започне от парк "Кенана". На следващия ден ще бъде обработен парк "Ямача". ​После по график ще се обработят централна градска част и кварталите.

За първи път в града коритата на река Хасковска и т.нар. Малка река по бул. "Илинден", ще бъдат обработени с топъл аерозол.

Кметството е уведомило Сдружение "Пчела – Източни Родопи" за предстоящата обработка срещу комари, за да бъдат взети всички предпазни мерки за пчелните семейства. Със съдействието на ​сдружението ще бъдат информирани всички пчелари от Хасково, а графикът за обработката на площите ще е поставен и в специализираните пчеларски магазини.

Ако настъпи рязка промяна на времето, графикът ще бъде актуализиран, а пчеларите и хасковската общественост - уведомени. 

Продължават дейностите по косене на междублокови пространства и паркове.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (3)

Вярващ

Вярващ

18.05.2020 | 18:02

Отче,по добре се помоли богу,ама да не те чуе оня с такето.Или най-добре се сближете с попадията дет ще работа.

Отговори
3 0
Поп Райко

Поп Райко

18.05.2020 | 17:57

Ще може ли да спортувам в деня на пръскането? Много не ми стана ясно, освен термина "карантинен период" Или да се отдам на пост и молитва.

Отговори
3 0
гггггг

гггггг

19.05.2020 | 09:36

не може - стой си вкъщи, лежи и пърди

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?