Следвайте ни

Пръскат против кърлежи в центъра на Хасково

viber icon

Общинско предприятие „Екопрогрес“ продължава по график косенето на зелените площи в целия град. Успоредно с тези дейности се извършва пръскане на зелените площи срещу кърлежи, съобщиха от кметството в Хасково . 

В четвъртък и петък сутринта, от 6 ч. до 8 ч., ще бъдат обработени с препарат срещу кърлежи всички зелени площи в Централна градска част. След това ще продължи пръскането с препарат срещу кърлежи на парк Кенана и междублоковите пространства в кварталите. На местата ще бъдат поставени информационни табели. 

Тревните площи се третират с препарата „Ефциметрин“. Той е ефективен срещу кърлежи, мухи, комари, дървеници и други. Препоръчва се на гражданите най-малко 24 часа след обработването да не се разхождат в зелените площи и да не допускат домашните си любимци там. 

До дни ще бъде обявен и графикът за пръскане срещу комари. 

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?