Следвайте ни

Пращат 400 -700 военни на границата

viber icon

Между 400 и 700 военнослужещи и техника  ще се включат в охраната на българската граница срещу нелегалното проникване на мигранти. Предстои министърът на отбраната Георги Панайотов да издаде заповед най- късно утре, съобщиха от МО.

Военнослужещите, които ще заминат за границата, ще бъдат основно от двете бригади на Сухопътните войски и от Съвместното командване на специалните операции, При необходимост те ще подпомагат жандармерията и „Гранична полиция“ в тяхната дейност, включително и за изграждане на преградни съоръжения, евакуация (включително и медицинска), наблюдения на границата (включително и морската, ако има подобна необходимост).

Преди дни п ри проверка на границата ни с Гърция и Турция президентът Румен Радев, заяви че спешно трябва да се ремонтират проблемните участъци. Вчера пък областният управители на Хасково и Ямбол заявиха готовност това да стане в кратки срокове и настояха  граничната ограда да бъде предадено на МВР.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

frontier

frontier

26.08.2021 | 23:40

Сега ще ги видим колко струват.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?