Следвайте ни

Познай крадеца! Хасковлии пускат в мрежата снимки на апаши

viber icon

Хасковлии се опитват да се спасят от крадци като публикуват снимки на съмнителни хора в социалната мрежа. Посегателствата зачестяват, апашите са нагли, тъй като се чувстват безнаказани. Ако заключвате входната врата, което дава известна сигурност,  крадците ще влязат през малките прозорци на мазетата. В санираните сгради металните капаци на прозорците на мазетата бяха заменени с по- естетичните ПВЦ. Те обаче са лесни за разбиване, през тях се вмъкват деца, които крадат каквото намерят-  дърва, зимнина, съобщават хасковлии в мрежите. Жители на кв. „Орфей“ преди дни сигнализирали полицията за деца, задигнали дърва за огрев с чували.Униформените се отзовали, но нищо не могли да направят. 

Публикувайки снимки, а и видеоклипове, тъй като все повече жилищни сгради са с камери,  гражданите се надяват да се предпазят като разпознават крадците. В повечето случай става въпрос за млади хора, които са с качулки и с наведени глави. Обикновено носят и нещо, увито в торба, вероятно уред, с който разбиват врати и прозорци. 

Сигнализирайте полицията при всеки случай и не се саморазправяйте. Преди дни по сигнал на място бяха заловени двама, който крадяха от строителен обект. 


 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?