Следвайте ни

Поздрав от кмета на община Минерални бани за първия учебен ден

viber icon

Тридесет първокласници ще прекрачат за първи път училищния праг в община Минерални бани днес. Кметът Мюмюн Искендер отправи поздравление към преподавателите от учебните заведения, родителите и учениците по повод първия учебен ден. Най-сърдечно Ви поздравявам с първия учебен ден и откриването на новата учебна  2018/2019 година в община Минерални бани.

Първият учебен ден не присъства в празничния календар, но по своята тържественост и вълнение е истински празник. Благодарение на всеотдайността на българските учители, на любовта и стремежа към знание на учениците, датата на първия учебен ден се утвърди като една от най-светлите и вълнуващи през годината, се казва в обръщението на г-н Искендер.

 

Скъпи ученици,

нашите надежди и мечти са свързани с Вас, защото Вие носите със себе си промяната и надеждата за по-добро бъдеще. След първия учебен звънец предстоят дълги месеци на учене и усърдна работа, но и веселие и радост в класните стаи. Нека трудностите Ви стимулират за нови успехи, а приятните преживявания Ви обединяват. Не забравяйте, че успехът идва не с бързане, а с неспиране и постоянство. Бъдете здрави, за да постигнете мечтите си. Бъдете дръзки и упорити в начинанията си.

 

Уважаеми учители,

уверен съм, че и занапред с чест и професионализъм ще продължите дългогодишната традиция на светско образование в община Минерални бани, с ентусиазъм ще работите за нашето бъдеще – младите хора на общината, като ги учете да бъдат мислещи личности, способни да правят своя избор и да бъдат полезни на обществото.

 

Скъпи първокласници,

подайте с вяра и доверие ръка на своите учители, които ще ви поведат по пътя на мъдростта и знанието, ще ви помогнат да опознаете  света около вас. Пожелавам  Ви успех в дългия път на образованието.

Честит първи учебен ден!

Нека първият учебен ден  постави началото на една ползотворна и успешна година!

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?