112

Повече полиция в Хасковска област по пътя за Маказа, рокери и КАТ с обща кампания

Засилено полицейско присъствие в Хасковска област има по пътя за Маказа заради увеличения трафик на румънски туристи към и от Гърция. Това е практика за всеки летен сезон, съобщи началникът на „Пътна полиция“ в Хасково Димо Чобанов. На пътя излизат наличните технически средства за контрол на скоростта и допълнителни екипи униформени в натоварените моменти.

От сектор „Пътна полиция“ днес проведоха беседа по правилно пътно поведение в двора на хасковското училище ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“. Служителите на реда обясниха на гимназистите как да се движат безопасно и да бъдат внимателни през лятото.

В двора на училището се демонстрира полицейско оборудване и майсторско управление на мотоциклети.  Партньор на МВР в инициативата  е мотоклуб „Хасково Райдърс“.  Целта й е да се поговори за толерантността на пътя и спазването на правилата и културата на движение по пътищата по отношение управлението на мотоциклети. Акцент на срещата е безопасно лято по времена на ваканцията.

Участниците в демонстрацията призоваха за повишено внимание на пътя. Всички единодушно се съгласиха, че ключът към това е спазването на правилата за движение.

Все още е слаб потокът от гастарбайтери по магистрала "Марица" в посока Турция, допълни Димо Чобанов. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?