25

Повече полицейско присъствие до училищата искат в 3 общини 

За полицейски патрули не само по време на голямото междучасие, а и в следобедните часове настояха директори на учебни заведения от Харманли, Симеоновград и Маджарово с директора на ОД на МВРВ старши комисар Чавдар Георгиев.  Тя се проведе в Харманли,  присъстваха кметовете на населените места от трите общини, гл. инспектор Димитър Христозов, началник на РУ – Харманли, председателят на ОбС Харманли Ангел Цанков. 

Директорите получиха уверение, че това е изпълнимо и то в най-кратки срокове. Христозов заяви, че цивилни полицаи осъществяват обходи около училищата и насочи вниманието към борбата с разпространението на наркотици, като призова за нулева толерантност към дилърите. 

По отношение на пътната безопасност Чавдар Георгиев съобщи, че предстои да бъдат още 6 нови автомобила, единият от които ще бъде високоскоростен. Особено внимание бе обърнато на ежедневно нарастващия брой индивидуални електрически превозни средства. 

Кметовете на села единодушно заявиха, че е абсолютно необходимо да бъде продължена практиката, полицейски инспектори да посещават селата по график, защото хората се чувстват сигурни и спокойни. 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?