25
Следвайте ни

Постановка на хасковския театър на фестивал в Пловдив

viber icon

Спектакълът на театър „Иван Димов“ Хасково - „Не е за телефон“ с Христо Шопов, ще бъде част от юбилейното 25-то издание на театралния фестивал „Сцена на кръстопът“ в Пловдив. Комедията от Елин Рахнев и Лиза Шопова ще се играе на 20 септември в Камерната зала на ДТ – Пловдив. 

За своя четвъртвековен юбилей фестивалът е подготвил богата програма. Мотото му тази година е „Театъра Надеждата”. Откриването бе с премиерата на „Укротяване на опърничавата” от Уилям Шекспир на Пловдивския драматичен театър, с режисьор Стайко Мурджев. Общо 18 са спектаклите, които са селектирани в програмата на фестивала. Сред тях са „Боклук” на Елена Телбис – носител на две награди Икар и три награди Аскеер за т.г., „Плач на ангел”, донесъл Аскеер на Христо Мутафчиев за главна мъжка роля, „Портокалова кожа”  - Аскеер за изгряваща звезда, сценография и музика; както и „Шекспирин по време на пандемия”, донесъл Аскеер на Светлана Янчева за ролята на режисьорката.

Комедията „Не е за телефон“ с Христо Шопов имаше премиера по време на фестивала „Театър, обичам те“ през юни. Хасковската публика може да гледа популярния актьор отново на 12 октомври / вторник/, на сцената на театър „Иван Димов“. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?