Следвайте ни

Посланикът на Франция: Минерални бани е пример за Европа

viber icon

"Очарована съм от свършената тук работа, която може да бъде пример за цяла Европа",  каза при посещението си в геотермалните оранжерии в Минерални бани френският посланик Флоранс Робин.

Нейно превъзходителство оцени като много позитивно въведената технология за отопление на оранжериите с енергията на минералната вода.

"От извора в Минерални бани водата извира на 57 градуса, а до топлообменника в оранжериите достига на 54 градуса по Целзий. След като премине през цялата инсталация, водата отива към хотелите и СПА центровете в курорта на около 40 градуса. Водата не губи своите лечебни свойства, единствено понижава температурата си", обясни бизнесменът Иван Тончев, мениджър на фирмата "Био Динамик", която стопанисва оранжериите.

Термалните оранжерии са изградени по европроект като е използвано оборудване на водеща френска фирма, лидер в производството на оранжерийни инсталации.

Посланик Робин определи реализираният проект  като пример за доброто сътрудничество между България и Франция.

Заместник-председателят на общинския съвет Екрем Юзеир поднесе на гостите плакети и подаръци от името на общината и гражданите на Националния курорт Минерални бани.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?