Следвайте ни

Посланикът на Франция идва с дарение в Харманли

viber icon

Дарение на медицински легла и оборудване ще направи днес лично в Харманли посланикът на Франция Флоранс Робин. 

Официалната церемония по предоставянето на болничните легла и медицинското
оборудване ще е от 11.30 ч., пред централния вход на болницата в Харманли, съобщиха от посолството на Франция. Дарението включва ​ инхалатори, инфузионни стойки и стетоскопи. Ще бъдат дарени две медицински легла, благодарение на подкрепата на сдружения "Солидарност Франция-България“ и "Солидарна земя“, от учениците от професионална гимназия "Марсел Самба" във Венисийо и на транспортно дружество "Акт Ложистик“.

На социалните служби на общината ще бъдат предоставени и инвалидни колички и проходилки. Връчвайки дарението в навечерието на националния празник на Франция - 14 юли, ​от амбасадорството изразяват своята солидарност с България в ситуацията на епидемията ​COVID-19.

Солидарност в пандемията посолството на Франция прояви вече с подкрепа на най-уязвимите под формата на раздаване на храна на близо две хиляди семейства в цяла България в областите София, Кюстендил, Стара Загора, Варна, Бургас и Сливен.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?