Следвайте ни

Посланик Флоранс Робин донесе щедро дарение за МБАЛ-Харманли

viber icon

Френският посланик в България Флоранс Робин дари лично вчера болнични легла и медицинско оборудване на МБАЛ-Харманли. Дипломатът е предоставил в навечерието на Националния празник на Франция - 14 юли, две легла 3 инвалидни колички и 18 проходилки, съобщиха от болницата. Специално за Детско отделение на медицинското заведение пък са предназначени и 4 компресорни професионални инхалатора, отоскоп, балон за обдишване, електронна теглилка за бебета, стетоскоп и 4 стойки за инфузия.

"Както в България, така и във Франция преминахме един особено тежък период заради пандемията от коронавирус. Затова за мен беше от изключителна важност и голямо ​значение да проявим нашата солидарност с българското общество", коментира посланик Робин. Френският амбасадор припомни, че тази солидарност вече е намерила своя израз с акта на раздаването на хранителни продукти на близо 2000 български семейства в затруднено положение в областите София, Кюстендил, Стара Загора, Варна, Бургас и Сливен по време на извънредното положение.

Община Харманли от своя страна подари гостите с юбилейната селекция червено вино "510 години Харманли" по повод годишнината от основаването на града.

Дарението на оборудването стан факт и благодарение на подкрепата на сдружения "Солидарност Франция-България“ и "Солидарна земя“, от учениците от професионална гимназия "Марсел Самба" във Венисийо и на транспортно дружество "Акт Ложистик“.

Нейно Превъзходителство Флоранс Робин не идва за първи път в Хасковска област. В края на миналата година тя посети и друг общински център в региона - Минерални бани. Там по проект България-Франция бяха изградени модерни геотермални оранжерии.  

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?