25
Следвайте ни

Посланици гледат как пазим границата на ЕС

viber icon

Посланиците на държавите членки на ЕС са били на работно посещение на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщи МВР. Визитата била в рамките на Словенското председателство на Съвета на ЕС. 

Тук сме, за да покажем солидарност и подкрепа към това, което България  прави за нашата обща сигурност, отбеляза Н.Пр. Анжей Франгеш, посланик на Словения в България. Граничната сигурност и противодействието на нелегалната миграция са пряко свързани с европейската сигурност, посочи зам.-министър Венцислав Катинов. Той уточни, че ГКПП „Капитан Андреево“ е най-натовареният в Европа и втори по натовареност в света граничен контролно-пропускателен пункт. Отворени сме да представим организацията, която сме създали и усилията, които полагаме като страна на първа линия. По думите му ситуацията на границата е динамична, но остава под контрол. Той припомни и високата оценка за работата на ГД „Гранична полиция“, която даде при посещението си у нас изпълнителният директор на Европейската агенция за гранична и брегова охрана Фабрис Лежери.

Гостите посетиха и Тристранния център за митническо и полицейско сътрудничество и се запознаха на място с осъществяваното всекидневно взаимодействие. Те посетиха участъка от „зелена граница“ с прилежащото инженерно-техническо преградно съоръжение.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?