Следвайте ни

 Поскъпнаха такситата в Хасково 

viber icon

С нови, по- високи тарифи, са такситата в Хасково. Скокът е с 9 ст. и километърът вече струва 91-92 ст. Така  превозът от „Веспрем“ до  стадиона на Ямача вече е 5.50 лв., вместо доскорошните 4.60- до 5 лв. 

Промяната започна още миналата седмица, но днес вече всички  фирми настроиха апаратите си на новите тарифи. Нашият бранш също пострада от пандемията, а и всичко поскъпва, коментираха шофьори. Прегледът на колата вече струва 60 лв., вместо предишните 30 лв., допълниха те. 

Около 300 са жълтите коли в Хасково, като не всички работят. Това е причината в пикови часове и през уикендите такситата да не достигат.  Много колеги се отказват и се качват на тирове, шофьори се търсят, а и се вадят повече пари, допълниха те. И по- безопасно е, все повече са пияните и дрогирани пътници, от които всичко може да се очаква, затова повечето колеги не работят нощем, допълни друг.  

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?