25
Следвайте ни

ПОС-терминалите все по-предпочитани за данъци и осигуровки

viber icon

С близо 3 млн. лв. за година са се увеличили данъците и осигуровките, внесени в бюджета чрез физически ПОС-терминал на НАП, съобщават от офиса на приходната администрация в Хасково. Към края на септември миналата година платените задължения чрез терминално устройство са били около 4,6 млн. лв., а към 30.09.2021 г. – над 7,4 млн. лв. 

 Това е показател за доверието на гражданите в системата за преки плащания на НАП, която им дава възможност за секунди да изплатят дължим данък или осигуровка, коментират от Агенцията. Плащането чрез ПОС-терминал е особено ефективно при издължаването на здравни осигуровки с цел спешно възстановяване на здравни права или когато на лицето му е необходимо удостоверение, че няма неплатени стари задължения. 

За разлика от другите видове, плащането чрез терминално устройство е без такса и се отразява веднага в личните данъчно-осигурителни сметки на гражданите. Това означава, че задължението се погасява на момента, а не за 24 или повече часа, както е при традиционните банкови преводи. Единствено, обръщат внимание от НАП, когато се плащат задължения към други институции (например глоби от КАТ) или такива, които са в процес на принудително изпълнение, погасяването им се отразява след допълнителна обработка и разпределение, и отнема повече време.

Клиентите на НАП в Хасково могат да плащат дължими суми чрез 8 физически ПОС-терминала, съобщават от офиса.  7 от тях се намират в централната сграда на пл. „Свобода“ 2, а 1 в сградата на дирекция „Събиране“ на бул. „България“ 152.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?