Следвайте ни

Пороят потроши коли, събори стена

Снощният порой потроши коли, след като ги повлече. В кв. „Бадема“ те буквално плували. Такава била ситуацията и на ул. Акация“, където автомобилите се удряли един в друг. От бедствието пострада и чисто ново Ауди А5. В гаражи на кооперация до „Лидл“ е имало 2 м вода.

110 са постъпилите сигнали от граждани и препратените от 112, съобщиха от Общината. Щетите вече се оглеждат, разчистват наносите от пороя на различни места из града.

Изсипалите се 62 л на кв. м само за 50 минути, събориха стена на ул. „Кавала“, повлечените камъни стигнали до бул. „България“. Разчистени са още снощи от екип на „Екопрогрес“.

Бедствието  за малко да провали сватбено тържество. То се вихрело в свадбен салон до Автото, когато  водите наглули в кухнята. Традиционно са наводнени складове, както и магазини и мазета в най- ниските части на града.

Следствие на колямато количество дъжд за кратко време в блок та бул. „Раковски“ отпадни води избили до 4 етаж.

Цанка Семерджиева

Редактор

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

С какво се топлите тази зима?