Следвайте ни

Поправят мизериите на хулигани в Димитровград

viber icon

Започва възстановяване и ремонт на букви от надписа "Димитровград", който се намира на централния площад ​"Поезия", съобщиха от кметството.

Местна фирма демонтира днес част от буквите. Те са ​силно повредени след ​хулигански посегателства. Многоцветният надпис​бе поставен за 70 годишнината ​на Димитровград през 2017-а. 

Цветната композиция е с дължина 12 метра и е сред най-предпочитаните места за снимки в града. В надписа са монитрани LED светлини, което го откроява и през нощта. В резултат на посегателства три от обемните букви са счупени. Те бяха демонтирани, за да им бъде извършен ремонт. Поетапно ще бъдат демонтирани и възстановени засегнатите повърхности и на останалите букви.  
 
"Ще бъде извършено цялостно укрепване на конструкцията на надписа, за да бъде защитен от  ​нови посегателства .  Целта на поставянето ​му бе да се подобри градската среда,  да се популяризира позитивния имидж на града и да се подобри комуникирането му чрез социалните мрежи", допълниха от местната администрация. 

 

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?