25

Полицията задържа подпалвачите на три сгради в Хасково 

Двама са задържани за снощните пожари в Хасково, в които изгоряха  бивш тютюнев склад и две необитаеми къщи на различни места в града. Това съобщи директорът на областната полиция Атанас Ненков. 


В 19.30 ч. снощи пламна складът на ул. "Кирков", час по- късно, когато пожарът бе овладан, лумна къща на ул. "Кирил и Методий", която е наблизо до скада. Третият пожар е на ул. "Добруджа", която е в друг район на града.


Такова нещо се случва за пръв път в дългогодишната ми практика. Благодарение на бързата реакция е  установен подпалвачът. Това е 33-годишен криминално проявен в различни престъпления хасковлия, който е лежал в затвора. Установен е на 100- на метра от последния пожар, след  като общината осигури достъп на полицията до Ситуационния център на видеонаблюдението в града. Камерите са заснели полежите, а полицията предпирала заградителни мероприятия. Заедно с 33-годишния мъж е задържан и 45- годишен. Двамата са клошари, изяснява се участието на втория  мъж към случая, каза Ненков. 


Фактът, че пламнаха последователно 3 сгради създаде известна паника у населението снощи. Не става въпрос за бизнес интереси, между собствениците на сградите няма връзка, но разследването продължава, каза кимисар Ненков. Вероятно става въпрос за хулиганство, но не мога да коменитрам подбудите и начина на запалването, тъй като текат следствени действия, допълни още той. 


Мъжете са задържани, предстои прокуратура да поиска мярка за неотклонение срямо тях. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Марица вие пловдивска медия ли сте

Марица вие пловдивска медия ли сте

17.09.2022 | 16:26

Къде ви е статията за "Ноща на ангелите"

Отговори
1 1
Марица вие пловдивска медия ли сте

Марица вие пловдивска медия ли сте

17.09.2022 | 16:23

Защо не отразявате за дарителската кампания "Не са се ощта на ангелите" в Пловдив. Само с клюки ни обсипвате. Само на думи сте пловдивска медия. Мръсни продажници.

Отговори
1 1
Схемата

Схемата

17.09.2022 | 14:23

Да, клошари после да ги вземат дебели мазни "инвеститори" и да кютнат кооперации!

Отговори
1 0

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?