25

Полицията в Хасково с извънредни мерки по баловете, ограничава достъпа до Кенана 

От 21 и 25 май в парк Кенана ще влизат само  автомобили, превозващи абитуриенти. За целта, на отбивката за двата комплекса - „Европа” и „Фантазия”, където се провеждат много от баловете,  ще има полицейски автопатрул, който ще пропуска само кали с абитуриенти. Придружаващите ги коли няма се допускат, те трябва да бъдат паркирани на подходящи места без да затрудняват движението. След като придвижат младежите до увеселителните заведения, автомобилите следва да напуснат районите на заведенията в посока улица „Стара планина”. Това съобщиха от областната дирекция на полицията в Хасково.  Извънредните мерки целят да се осигури безопасност за празнуващите.  

Няма да се допуска паркиране на МПС на улица „Стара планина” и пред входа на парк Кенана, уточняват от полицията.

Поради очакваното голямо струпване на хора, ще бъде осигурен транспортен коридор в случай на необходимост от придвижване на коли на Спешна помощ и Пожарна безопасност, по който ще бъде забранено преминаването на МПС и пешеходци.

12 са абитуриентите, на които са съставени актове и фишове за неспазване на разпоредбите на Закона за движение по пътищата. Глобите – 8 акта и 5 фиша са наложени за показване от прозорците и люковете на автомобилите, с които са пътували, и за надуване на клаксони.  Санкциите са съставени от служителите на реда на абитуриенти по време на изпращането им от училищата. Пътните полицаи предупреждават, че проверките ще продължат и съветват младите хора, че ще бъдат безкомпромисни при подобни неразумни прояви.

Въпреки мерките, всяка година се случват по-леки или по-сериозни инциденти, свързани с младежката самонадеяност, неумението за справяне с конфликтни ситуации или загуба на самоконтрол, вследствие на изпития алкохол.

Затова пътните полицаи призовават младите хора, както и родителите им,  да бъдат внимателни, като не позволяват шофиране на хора, употребили алкохол. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?