25

Полицията накрак в първия учебен ден в Хасковско

Мерки за пътната безопасност на учениците ще бъдат взети по време на  традиционната превантивна акция „Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя!”. Преди и по време на тържествата за първия учебен ден в училищните дворове, в районите край тях и на кръстовищата с интензивно движение ще е осигурено засилено полицейско присъствие, съобщиха от МВР- Хасково. През този период служители на полицията ще осъществяват засилен контрол в районите на  училищата в часовите периоди преди началото и след края на учебните занятия. Полицаите ще подпомагат безопасното движение и пресичане на децата и техните придружители.  По улиците с интензивно движение в училищните райони и извън тях ще следят водачите да спазват стриктно ограниченията на скоростта и предимството на пешеходците на сигнализираните пешеходни пътеки и ще контролират правилното пресичане и от страна на пешеходците. Създадена е организация за засилено полицейско присъствие в районите на най-рисковите кръстовища край училищата през цялата учебна година.  

Още в началото на лятната ваканция, районните управления  “Полиция” и “Пожарна безопасност и спасяване” в Хасковска област предприеха действия за гарантиране на повече сигурност за учениците през новата  учебна година. В сътрудничество с общините, регионалния инспекторат по образованието и училищните ръководства бяха планирани и изпълнени комплекс от мерки за обезопасяване на училищните сгради и дворове и за подобряване организацията и безопасността на движение в районите на учебните заведения.

През летния период  служителите от противопожарен контрол са извършили проверки в учебните  заведения в областта. При извършените проверки е напомнено, че училищата трябва да разполагат с изправни уреди за първоначално гасене, вътрешните пожарни кранове да са оборудвани, да има изработени схеми и да са създадени добри условия за евакуация на учениците и персонала в случай на пожар.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?