Следвайте ни

Полицията: Имаме сигнал за блокада на границата в деня на вота

В полезрението ни за търговия с гласове са и кандидати за депутати, каза старши комисар Венцислав Кирчев

viber icon

В полицията има получена оперативна информация, че определена политическа формация готви блокада на ГКПП Капитан Андреево в деня на парламентарния вот тази неделя. Това потвърди днес след репортерски въпрос шефът на ОДМВР-Хасково старши комисар Венцислав Кирчев.

"Официално няма няма подадено заявление и разрешение за провеждането на такова мероприятие. При нужда обаче сме готови да обезпечим реда на границата", добави Кирчев. Той потвърди също, че в полезрението на органите на реда за купуване на гласове са попаднали и кандидати за депутати. Той обаче отказа да навлезе в повече конкретика. 

"​Проверяваме и необичайно висок брой на подадени заявления за гласуване в подвижни избирателни секции в  общините Стамболово и Минерални бани", съобщи още старши комисарят.

"Подадените заявления там са общо 798. Това е два пъти повече в сравнение с тези за предишния вот на 4 април. Има данни за престъпления, но за момента няма задържани", ​коментира Кирчев. ​Служителите на реда констатирали, че част от лицата, от чието име са подадени тези заявления, са в чужбина. В други случаи става дума за медицински бележки, които не са от ТЕЛК или НЕЛК и визират заболявания като високо кръвно или диабет например, които не са пречка избирателят да отиде до урната. 

"Крайната цел ​е да се гласува с хартиена бюлетина.Тези случаи вече са докладвани на прокуратурата и се очаква произнасяне от тяхна страна", обясни още ​шефът на ОДМВР.

 

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?