112

Полицията дебне с 14 камери за пътни джигити в Хасковска област

Акция „Скорост“ се провежда в региона. Тя ще продължи до 21 април, съобщиха от ОДМВР - Хасково.

На пътя са всички 14 камери на пътната полиция, половината са триноги, а останалите са в служебните автомобили. Те се поставят на места с интензивност на движението и наличието на предпоставки за шофиране с превишена скорост.

Приоритетно ще бъдат обхванати местата с концентрация на катастрофи, настъпили най-често поради несъобразена скорост.

От 00,00 до 23,59 часа на 19 април ще се проведе „24-часов маратон – Скорост“. Пътните полицаи ще използват всички камери за контрол на скоростта както през деня, така и през нощта. Водачите, които шофират агресивно ще се извеждат от движението и спрямо тях ще бъде взето отношение на място, предупредиха от ОДМВР.

Операцията има за цел да фокусира вниманието към превишената скорост, която е една от основните причини за тежки катастрофи с жертви и ранени.

За първото тримесечие на годината превишената и несъобразена скорост е била причина за 31 катастрофи с материални щети и за 15 тежки пътнотранспортни произшествия с 2 жертви и 15 ранени.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Василев

Василев

16.04.2024 | 14:27

Самодисциплината у българина, особено у младежта,почти липсва.Най- голямата превенция е да бръкнеш в джоба му.Нека колите на МВР да се виждат - това също дава резултат,дори и да нямат камери. И на края пак опираме до възпитанието.

Отговори
1 0

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?