112

Полицията: 40 нередовни от 150 избиратели има в подвижните секции на Минерални бани

Без документи от ТЕЛК или лекарско становище са 40 от 150-те избиратели, заявили да гласуват на 2 октомври в четирите подвижни секции в Минерални бани. Това съобщи днес в Свиленград шефът на ОДМВР-Хасково старши комисар Атанас Ненков.

Полицията праща тези данни до прокуратурата и до РИК за вземане на становище.

В пограничния град се провежда операция срещу купуването и продаването на гласове за вота. Униформени и криминалисти проверяваха обекти в един от ромските квартали на пограничния град. „Тука пари не дават, никой нищо не е предлагал. Ходете да пишете за тежките катастрофи, а не се занимавайте с нас“, развика се местен, недоволен от медийното присъствие.

„През този месец при специализираните полицейски операции в Хасковска област за 24 часа са били задържани четирима души по сигнали за търговия с гласове. Иззети са списъци с имена, събрани са свидетелски показания. Те са от различни населени места, няма връзка между тях. Общо подадените сигнали за търговия с гласове са 17. Извършени са над 820 беседи, сред тях и с представители на криминалния контингент. Издадени са 46 предупредителни протокола, свързани с нарушения на изборния закон“, допълни старши комисар Ненков. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?