112
Следвайте ни

Полиция блокира част от село Крепост заради снаряд в двор

viber icon

Полиция отцепи днес район около къща на улица „Рила“ в димитровградското село Крепост, след като в двора й бе открит артилерийски снаряд.

На 122-милиметровия боеприпас за гаубица се натъкнали около 11 часа собствениците на имота. Те го купили скоро. Започнали да разчистват двора и забелязали забития в земята снаряд. „Той е силно корозирал и е без взривател“, разказа кметът на селото Димитър Борисов, който навремето е служил като разузнавач в артилерията.

Управникът веднага се обадил в районното управление на Димитровград. Веднага след това пристигнали униформени, които обезопасили района. Очаква се на мястото да пристигнат военни сапьори, които да обезвредят и преместят боеприпаса, за който се предполага, че е от Втората световна война.

„Това не е първата подобна находка в Крепост. В първия ми мандат също намериххме два снаряда и то в кметството“, сподели Борисов.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?