Следвайте ни

Полицаи и СБА учиха дечица в Хасково за безопасност на движението

viber icon

Демонстрации по правилно пътно поведение проведоха днес в двора на училище "Васил Левски" в Хасково служители от сектор "Пътна полиция" и СБА.

Униформените обясниха на малките ученици как да се движат безопасно и да бъдат внимателни. Посъветваха ги да се движат по тротоарите, да пресичат само на определените за това места – пешеходните пътеки и светофарите. Разказаха им за опасностите на пътя и начините, по които могат да се предпазят. Това се случи на площадката по пътна безопасност в двора на школото. Заедно те усвоиха важни правила за правилно поведение като пешеходци, велосипедисти и пътуващи в автомобил.

Децата с интерес разгледаха полицейския патрулен автомобил и мотоциклет,показаха им стоп палка, радиостанция, полицейски знак, светлоотразителна жилетка и предпазна каска. Припомниха се основните правила за безопасност – кога, къде и как се пресича, за функцията на светофарната уредба и за поведението им при управление на велосипеди, ролери и тротинетки.  Полицаите им разказаха за опасностите на пътя и начините, по които могат да се предпазят.

Инициативата е традиционна и се реализира със старта на акция "Ваканция! Да пазим децата на пътя!".

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?