25

Показаха на еврокомисар как се следят стоки с двойна употреба на Капитан Андреево 

Всеки път когато увеличаваме  санкциите, Русия и приятелските й държави успяват да ги заобиколят. За това стоките с възможна двойна употреба трябва да бъдат внимателно проследявани. Това каза комисарят по финансовите въпроси Марейд Макгинес, която днес заедно с финансовия ни министър Асен Василев, посети граничния пункт „Капитан Андреево”. 

Има много сигнали от Европа за стоки с двойна употреба, които минават през границата. Случаите с такива стоки само за последния месец са 4, каза Василев. 

От думите му стана ясно, че това са стоки влезли законно, като става въпрос на електронни компоненти, които стигат до Иран, Русия и други държави. Над 20 000 са фирмите в Европа, които оперират със стоки с двойна употреба. 

Пред последните години се наблюдават и все повече случаи на недекларирани големи суми пари. За тази година на ГКПП "Капитан Андреево" са конфискувани общо 26 млн. лв.", заяви още  Василев. 

 

Еврокомисарят остана доволна от това, което видя. Тя се запозна с проверките, как се осъществява контролът още на входа на стоките и обработката на документите.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?