112
Следвайте ни

Пожарникар от Хасково е награден с Почетен медал на МВР

viber icon

Почетен медал на МВР за съществен принос, постигнати високи резултати и проявен професионализъм получи огнеборецът от Хасково главен инспектор Петър Виденов. Наградата му връчи лично директорът на ГД“ Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов на церемония тук.

След няколко месеца главен инспектор Виденов ще навърши 60 г. и му предстои пенсиониране след повече от 37 г. служба. В кариерата си е заемал различни длъжности. Стартирал е като началник Дежурна бойна смяна; в Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност; началник служба Противопожарна охрана. От 2014г. до момента е изпълнявал длъжността началник сектор "Превантивна и контролна дейност". Награждаван е с "Обявяване на благодарност" многократно, с лично огнестрелно оръжие и с Почетен знак III степен.

"Дълбоко съм развълнуван от уважението. Тази награда е и за екипа, с който работя, тъй като през годините бяхме заедно отговорни за живота на хората“, благодари Петър Виденов.

Главен комисар Николов допълни, че е повече от удовлетворен от работата на пожарникарите в областта. "Цяло чудо е, че в район като Вашия, броят на пожарите е намалял през летните месеци с 60%, което го отдавам на добрите Ви превантивни действия“, каза шефът на ГД ПБЗН.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Василев

Василев

19.10.2021 | 15:30

Той го заслужава

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?