25
Следвайте ни

Погват паркираните на бул. „Раковски“ коли 

viber icon

С неправилното паркиране в Хасково бяха свързани повечето въпроси, оправени днес към кмета Станислав Дечев от съветници.  Пореден сигнал срещу непрекъснато паркираните автомобили на бул. „Раковски“ пред „Пещите“ подаде Делян Делчев. Трагедия ли трябва да се случи, че да се вземат мерки, попита той и заяви, че ще предостави подписка срещу системното нарушение пред заведението на областния управител и директора на полицията. 

За ситуацията на „Раковски“ многократно сме информирали и ние. На практика едното платно от най- натоварения булевард в града е целодневно заето от паркирани коли, въпреки че това създава опасност, паяците подминават участъка. 

Стотици са сигналите, водили сме разговори с полицията. Очевидно контролът не е достатъчен, ще засилим проверките там. Съвсем наблизо има паркинг и той трябва да се използва, а не булеварда, коментира кметът Станислав Дечев. 

Днес след обяд кметът ще прати проверка и пред нов хотел на ул. "Одрин". Пред него като заети са обозначени 12 места, а проверката ми показа, че платени са само 4. Кой допуска обсебване на общински територии, сигнализира съветникът Георги Пеев. 

Съветникът Гергана Петрова, която е и директор на ПМГ, поиска организация за паркиране на учители и ученици около гимназията. Оказва се, че коли често се паркират в двора. Кметът обясни, че още напролет ще се потърси вариант за паркинг в допълнение към осигурените места в района. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Василев

Василев

27.11.2021 | 10:08

Законът и правилниците са за да се спазват.При старата власт пред "Пещите" си спираха все едно е паркинг. Дори е било разпореждано да не се взема отношение по констатираните нарушения.Сега палачинката се обърна и се задават въпроси на местната власт, която следва да отговаря на тях. Ще не ще.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?