Следвайте ни

Поетична вечер, посветена на Петър Василев, събира творци в Хасково  

viber icon

Тракийска вечер на поезията, посветена на Петър Василев, който почина през март миналата година, събира творци в Хасково във вторник. Поетичната вечер ще се проведе в читалня 1 на Регионалната библиотека, а стихове ще четат автори от Стара Загора и Хасково, сред които Таньо Клисуров, Ели Видева и др.Те ще почетат годишнината от смъртта на автора на „Наследство“, стихотворението, което Митко Щерев и „Диана експрес“ превърнаха в хит.

Организатори на културната проява за библиотеката, Сдружение на култура Хасково 2015 и Общината. Те са инициаторите и на премиерата на книгата проф. Пламен Павлов „Първите дами на Средновековна България“.  Представянето ще е на същото място и час, но в понеделник. Словото е на Недялко Бакалов. В типичния за автора увлекателен и научнодостоверен стил, произведението ни среща както с малко познати аристократки и забравени царици, така и с онези, за които имаме повече исторически сведения. Книгата излезе от печат м.г.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?