112

Поет от Плевен спечели конкурса "Жената - любима и майка"

Асан Хаджипехливанов от Плевен спечели Голямата награда на XVIII издание на Националния поетичен конкурс "Жената - любима и майка" в Свиленград.  Журито го удостои с отличието за цикъл стихотворения, посветени на майката.

Наградата - парична премия, и статуетката, връчи кметът на община Свиленград арх. Анастас Карчев. Той честити на победителя и на всички отличени, благодари на журито за дългогодишното партньорство и на създателя на конкурса Елена Манолова. "Въпреки трудните години община Свиленград ще продължи 18-годишната вече традиция да провежда и развива този национален конкурс, който ни зарежда с духовност", каза кметът.

Наградният фонд на тазгодишното издание на конкурса е 1500 лева. Голямата награда от 500 лева и статуетката на конкурса осигурява постоянният спонсор на събитието Елена Манолова.

"Вече 18 години добрите стихове, посветени на жената, идват в Свиленград", каза в приветствието си председателят на журито и председател на Съюза на българските писатели Боян Ангелов. Той отбеляза връзката на Свиленград с патриарха на българската литература Иван Вазов - един от създателите на Съюза на българските писатели. Ангелов пожела конкурсът да се утвърди като един от най-престижните литературни форуми в България и благодари на общината и НЧ "Просвета 1870" за достойното организиране на събитието.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Жена, любима и майка

Жена, любима и майка

11.03.2023 | 12:26

Зависи коя е, това е много специална награда, не е за всеки....!

Отговори
0 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?