Следвайте ни

Подпукаха с глоби коли до Градската градина в Хасково 

Автомобили,  оставени там повече от година са  незабележими , защото нямат номера 

viber icon

Има ли паркинг  до Градската градина на ул.“Банска“ в Хасково или не? Ако няма къде посетителите  на обществения парк да оставят колите си? Това се питат 20-на шофьори, които вчера бяха сюрпризирани с глоби от 20 лв. от Общинска полиция, за това че са паркирали на паркинга. 

От  както бе  обновена Градската градина това е паркинг. Лично аз от 5 г. почти всеки ден оставям тук колата си за известно време, до сега не съм глобяван за неправилно паркиране. Бордюрите са с наклон, което ясно показва, че мястото е паркинг. Табела за забранено паркиране няма, обяснява Вълчо Косарев,  един от глобените. 

Абсурдното е, че не са санкционирани коли, които поне от 1 г. са тук и имат табели, че се продават. Те  са без номера и  няма как да  им се напишат фишове. Обаче ако са незаконно паркирани защо паякът не ги вдигне, а когато собствениците им си ги  потърсят,  да бъдат санкционирани, пита той. 

Човекът е със златен талон, за над 30 г. шофьорски стаж няма глоби и ситуацията го обижда. Гневи го фактът, че става въпрос за необжалваеми глоби. Ако днес я платя ще е само 10 лв., които не са проблем, но той настоява да знае има ли паркинг Градската градина.

Мястото е тротоар, част от уличната регулация. В този смисъл спирането и паркирането върху тротоара е забранено от ЗДвП и след като по презумпция е забранено спирането и паркирането върху тротоари , не е необходимо да има знак за това, коментираха от Община Хасково.

Направен е с по-ниски бордюри, които позволяват с лекота автомобилите да се качват върху него, не за се ползва за паркинг, какъвто никога не е бил, а за да могат майки с детски колички да имат лесен достъп към Градската градина, допълват от там. Това, че години наред този тротоар е ползван неправомерно за паркинг, не означава, че това е било разрешено. Означава единствено, че санкциониращите органи, не са налагали глоби, категорични са от Общината.

Все по-често получаваме сигнали от граждани в общината за неправилно паркиране и те веднага се предават на общинска полиция, когато става въпрос за улици и тротоари, или на КОРЗ, когато жалбите касаят зелени зони. Затова напоследък и санкциите са повече, обясняват още администрацията. 

Така шьорите трябва да знаят, че на мястото няма паркинг и ги грози глоба.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?