112
Следвайте ни

Подменят осветлението на 5 булеварда в Хасково

viber icon

Започна подмяна на уличното осветление на пет булеварда в Хасково, съобщи кметът Станислав Дечев. 

С 200 000 лева от общинския бюджет предстои поетапно смяната на 881 крушки на осветителните тела по пътните артерии "Освобождение", "Раковски", Съединение", "Васил Левски" и "Илинден". „Това е около 15 процента от цялото улично осветление“, уточни градоначалникът.

Новите осветителни тела са съвременни, димиращи тела, които в зависимост от часовете от денонощието и от трафика регулират сами осветеността и така спестяват електроенергия. "Тази стъпка е  изключително правилна и превантивна предвид ежедневния скок на цените на тока", поясни кметът. Той даде като пример, че ако в предишни години летните сметки за тока на осветлението са били около 70 000 лева, тази година фактурата за август е 160 000 лева.

"Надявам се другата седмица да приключи и обществената поръчка по друг проект с външно финансиране за смяна на уличното осветление в квартал "Болярово" и още 3 села в общината", каза още  Дечев. По проекта на стойност 800 000 лева ще бъдат подменени 1100 стари крушки с нови енергоспестяващи.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?