25
Следвайте ни

Подготвят ремонт на Детската градина по изкуствата в Хасково

viber icon

Старата къща на чорбаджи Димитрак, която близо 30 г.    години приютява  Детската градина по изкуствата в Хасково, ще бъде ремонтирана. Общината обяви обществена поръчка за изготвяне на инвестиционен проект за  реконструкция и основен ремонт на имота  на ул. „Петър Берковски“.

Сградите се нуждаят  от  сериозни подобрения. М.г. стана ясно, че има предписания от РЗИ и Регионалната служба пожарна безопасност и защита на населението, според които обектите  не са подходящи за детска градина, тъй като не отговорят на нормативните изисквания. Години наред властите не са се съобразявали с това, но м.г. ОбС реши в градината  да се направи ремонт.  

Сградите са общинска собственост и са ценност от местно значение. Сегашното им състояние не може да осигури пожарна безопасност, тъй като има гредоред и горими конструкции, каквито са дори стълбищата.  Вратите не отговарят на изискванията, тъй като се отварят навътре, обратно на евакуацията от помещенията. Децата пък нямат необходимите 4 кв. м за всяко. Дори санитарните помещения не отговарят на нормите. Дограмите са в лошо състояние.

Детската градина по изкуствата съществува от 1992 г. , като се посещава от около 100-на малчугани. 

13 940 лв. ще плати община Хасково за инвестиционния проект, тепърва ще се правят сметки колко ще струва самата реконструкция на сградата, така че да е безопасна. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?